Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@23:55:09 GMT

ادعای قرآنی‌بودن داریم، اما در پژوهش ضعیف هستیم

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۵۰۴۳۲

ادعای قرآنی‌بودن داریم، اما در پژوهش ضعیف هستیم

گروه اندیشه ـ رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر با بیان اینکه میان ما و شگفتی‌های قرآن حجاب افتاده است، اظهار کرد: مانند ماهی که در دریای شنا می‌کند و دریا برایش عادی شده، کشور قرآنی هستیم، اما آن طور که باید به پژوهش‌های قرآنی توجه نداریم.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم افتتاحیه اولین کنفرانس بین‌المللی و دومین کنفرانس ملی انجمن علمی قرآن و تحول علوم ایران چهارشنبه ۲۷ آذر ماه در سالن امیرکبیر دانشگاه صنعتی مالک اشتر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوطالب شفقت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر و رئیس کنفرانس، در این مراسم اظهار کرد: قرآن برای سعادت و هدایت انسان‌ها به خصوص انسان‌های منطقی است، آیه دوم سوره بقره می‌گوید: کسانی که تقوا پیشه می‌کنند بهتر می‌توانند از قرآن بهره برداری کنند. قرآن از تاریکی‌ها به روشنی‌ها هدایت می‌کند و برای هر عصر و نسل صادق است. مقام معظم رهبری درباره قرآن به خوبی فرموده‌اند قرآن حقیقتاً دل و روح را روشن می‌کند و به برکت قرآن ابهام‌ها از انسان زدوده می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: محققان و پژوهشگرانی که در زمینه دین دغدغه دارند، امروز وظیفه دارند از فرایندهای علمی درس عبرت برای مردم بیان کنند؛ برای مثال فرایند تولید شیر یک بحث بسیار مهم علمی است که در قرآن مورد اشاره قرار گرفته و از آن روایتی عبرت‌برانگیز برای انسان تصویر شده است، تصویری که نشان می‌دهد شیر خالص و گوارا از میان چرک و خون در شکم حیوان تشکیل می‌شود و این جز با قدرت خداوند متعال و وجود خالقی آگاه و مدبر میسر نیست.

شفقت سپس با آیاتی که درباره پرواز پرندگان در آسمان به اذن خدا وجود دارد، اشاره کرد: گفت مهندسی پرنده به گونه‌ای است که تمام اصول مهندسی در آن رعایت شده. هر جسم به خاطر جاذبه زمین می‌افتد اما فقط وجود خداوند و خلقت خاص او می‌تواند چنین امکانی را فراهم آورد.

رئیس دانشگاه صنعتی مالک اشتر در ادامه گفت: آیات قرآن همگی در حوزه آموزش انسانی و مدیریت انسانی و اصول مهندسی است، اما متأسفانه امروز در ورود علمی به قرآن بسیار ضعیف هستیم؛ برای مثال اصول مدیریت دفاعی در قرآن آمده است، به نظر من تنها تمرکز بر واژه قوّة ده‌ها درس می‌تواند برای ما داشته باشد.

شفقت تصریح کرد: میان ما و شگفتی‌های قرآن حجاب افتاده است و اسم تحلیلی به آن نداریم مانند ماهی هستیم که در دریای آب شنا می‌کند و دریا برای عادی شده است. کشور قرآنی هستیم اما آنطور که باید به پژوهش‌های قرآنی توجه نداریم.

وی تصریح کرد: از همه شرکت‌کنندگان در این مراسم خواهش دارم علاوه بر ارائه مقالات همین امروز آسیب‌شناسی را شروع کنند که چرا تبیین علمی از قرآن را دست کم گرفته‌‌ایم. از همکاران خود به خصوص محققان فنی و مهندسی درخواست دارم که حجاب غفلت از نکات علمی قرآن بزدایند.

یادآور می‌شود، این خبر در حال تکمیل است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا شفقت پژوهش قرآنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۵۰۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، حجت‌الاسلام رستمی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین رویکرد‌های سازمان تبلیغات اسلامی نشر برنامه‌های قرآنی و دینی در جامعه است، گفت: در این زمینه مؤسسات و خانه‌های قرآنی با مجوز این نهاد در سطح شهرستان فعالیت می‌کنند.

او با اشاره به فعالیت مؤسسات و خانه‌های قرآنی شهرستان ملایر افزود: علاوه بر این مؤسسات و خانه‌های قرآنی جلسات خانگی قرآن نیز در این شهرستان فعال است.

رئیس تبلیغات اسلامی ملایر به برگزاری بیش از ۱۳۰ محفل و کرسی تلاوت قرآن در دو سال اخیر در سطح مساجد شهرستان اشاره و تأکید کرد: این برنامه‌های قرآنی همچنین با همکاری آموزش و پرورش به شکل کرسی‌های تلاوت هفتگی در مدارس برگزار می‌شود.

او گفت: همچنین کرسی‌های تلاوت قرآن کریم با عنوان طرح شهید محمودی نیر از سوی آموزش و پرورش و دارالقرآن در مساجد شهری و روستایی در حال برگزاری است و با استقبال خوبی نیز همراه بوده است.

رستمی تصریح کرد: قرار است برای روستا‌های بدون خانه قرآن یک رابط آقا و یک رابط خانم برای آموزش‌های تکمیلی معرفی شود که برای برخی روستا‌ها معرفی انجام شده است.

دیگر خبرها

  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • تقدیر از ۱۵۰ فعال قرآنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • مرحله نهایی جشنواره قرآنی حیات در مشهد برگزار خواهد شد
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • غوغای «فرشته‌های کابلی» در «قصر دارالامان»
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • برگزاری طرح «هر روستا یک خانه قرآن» در ملایر